Els dos nous Institut Escola, la principal novetat del nou curs escolar

Mataró es prepara per començar un nou curs escolar. L’arrencada del curs pels alumnes de les escoles bressol municipals serà el proper dilluns 10 de setembre; el 12 pels alumnes de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària; i el 14 pels estudiants de batxillerat i cicles formatius de grau mitjà. Un curs que començarà amb 56 línies i 1.277 alumnes de P3 i 53 línies i 1.495 alumnes de 1r d’ESO. A diferència de l’any passat, les ràtios els centres públics augmenten: en infantil i primària passen del 21’3 al 22’3; a secundària puja del 25’5 al 27’4. També al contrari que l’any passat, les ràtios als centres concertats d’educació infantil i primària baixa del 24’3 a 23’4; a secundària passa del 29’6 a 29.

Una de les principals novetats en matèria educativa per aquest curs és l’entrada en funcionament dels dos nous institut escola: el Mar Mediterrània i l’Àngela Bransuela. Durant la roda de premsa de presentació d’aquest nou curs, el regidor d’educació de Mataró, Miquel Àngel Vadell, ha valorat satisfactòriament que els últims dos anys s'hagin obert tres nous instituts.

El nou curs començarà també amb dues zones noves de Camins escolars. Una iniciativa impulsada per l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona i que s’emmarca dins del Pla Educatiu d’Entorn. Una de les zones serà a Rocafonda amb les escoles Germanes Bertomeu i escola bressol Rocafonda i a l’Havana amb les escoles Anxaneta, Joan Coromines i Montserrat Solà.

A més, aquest 2018 el consistori mataroní destina gairebé 1’2 milions d’euros en la millora i manteniment dels centres educatius. Entre les obres que ja s’han realitzat hi ha l’arrenjament de la pista poliesportiva de l’Escola Camí del Mig i la reforma de la coberta de l’Escola La Làntia. Entre les actuacions previstes per aquest darrer trimestre de l’any,  hi ha l’edecuació dels vestidos del gimnàs de l’Institut Escola Àngela Bransuela, la reparació de les cobertes de l’Escola Camí del Cros o la renovació del sistema de calefacció de l’Escola Bressol Tabalet. Unes inversions que Vadell qualifica de necessàries.

Amb l’inici de curs també es posarà en marxa el Programa d’activitats extraescolars Mataró Educa+.  Un projecte que engloba un ampli ventall d’activitats extraescolars subvencionades per l’Ajuntament de Mataró i que es realitzaran a diversos centres del barri de Cerdanyola.

 

Informa: S.Ruiz