
Saludable, sostenible i curosa. Així ha de ser l’agricultura, segons Safont-Tria, pagès mataroní. Els consumidors tenen la capacitat de transformar el model agrícola gràcies a l’elecció del producte adequat. Safont-Tria explica que l’Organització Mundial de la Salut aconsella que l’alimentació es basi en verdures. I la comarca del Maresme compta amb unes condicions privilegiades per cultivar-les. Per mantenir un bon model d’agricultura, Safont-Tria aconsella comprar a pagesos i consumir productes de kilòmetre 0, que van de la mà de la qualitat. L’agricultura és el sector productiu que ocupa més terreny en tot el país. Per tant, una bona pràctica agrícola provoca que comptem amb un medi ambient net, tot i que aquesta no ha estat habitual durant els últims anys. Segons Safont-Tria cal una mirada crítica amb l’agricultura, perquè tots depenem d’ella.
Sobre transgènics, Safont-Tria assegura que no està permès cultivar-ne a Europa. A Catalunya hi ha cultiu transgènic de blat de moro, però no de verdura. El què sí hi ha són cultius extensius, amb formes de producció accelerada que tenen menys gust i qualitat. Per això es recomana consumir verdura ecològica, que aguanta més a la nevera, té més gust i és més saludable, tant per qui ho consumeix com per al medi-ambient. Sobre el preu, Safont-Tria creu que no hi ha tanta diferència i que acaba sent més econòmic i saludable al llarg de temps.
Informa: M.Rodríguez