Els constructors de Mataró denuncien traves d’Endesa per contractar llum provisional per les obres

Els constructors de Mataró denuncien traves d’Endesa per contractar llum provisional per les obres

Els constructors i promotors de Mataró i comarca denuncien traves d’Endesa en la contractació de llum provisional per l’obra i esperes massa llargues en l’expedició de permisos per part de l’Ajuntament. Una situació que afirmen afecta de forma directa a l’economia de les empreses del sector i a la qualitat dels llocs de treball que aquest genera. En el cas de la contractació provisional de llum per l’obra des del sector afirmen que ja fa temps que Endesa no els facilita el tràmit i que això implica que s’hagi de treballar amb grups electrògens que són sorollosos, contaminants i repercuteixen directament en el preu final de l’obra.  Des del Gremi de constructors i promotors de Mataró i el Maresme consideren que per solucionar-ho fa falta voluntat per part de l’empresa i inversió en la xarxa elèctrica aèria, que en alguns punts de la ciutat data de l’any 1914.

Pel que fa als permisos d’obres des del gremi consideren que l’espera és massa llarga i que això dificulta el normal funcionament del sector. Tot i reconèixer que des de l’ajuntament s’han intentat fer alguns passos per agilitzar els tràmits, afirmen que a la pràctica no es veuen els resultats i que la sensació és que cada vegada més els tràmits burocràtics creixen. Calculen que el temps d’espera per obtenir un permís d’obres oscil·la entre 6 i 12 mesos en funció del cas.

Des del Gremi alerten que aquesta demora en l’expedició de permisos podria acabar comportant l’efecte contrari i per tant la proliferació de casos d’obres que funcionen sense permís, sobretot en el cas d’obres menors.

 

Informa: A.Gual