Els centres sanitaris aconsellen mesures per evitar cops de calor

Mantenir una bona hidratació, alimentar-se amb productes que aportin líquids a l’organisme o evitar l’exposició al sol en les hores de més calor són alguns dels consells més pràctics per esquivar un possible cop de calor. Ara que les temperatures han pujat i que l’estiu s’ha instaurat amb tota la seva intensitat, cal tenir en compte les mesures que poden ajudar-nos a no patir un mal que pot provocar esgotament, rampes, mal de cap, dificultat per concentrar-se o augment de temperatura corporal. De fet, un excés de calor pot representar un perill per a la salut i agreujar les patologies que pateixen els malalts crònics. Durant una entrevista al Mataró al Dia, l’infermer del CAP Cirera, Pere López, ha detallat que no hauríem de prendre alcohol ni excés de sucre perquè són productes que a la llarga acaben produint una major deshidratació.

L’exposició al sol és un altre dels factors primordials dels mesos de més calor. De forma més o menys generalitzada, la ciutadania està conscienciada sobre la importància de protegir la pell quan anem a la platja, posant-se protecció solar diverses vegades. Hi ha, però, altres moments en els que la protecció és igualment necessària per evitar una malaltia a la pell. En aquest sentit, López apunta que la protecció també és imprescindible a l’hora de fer caminades per la muntanya o, fins i tot, a l’hora de caminar pel carrer.

No treballar o fer esport a les hores on la intensitat del sol és més gran és un factor a tenir en compte per evitar cops de calor. D’altra banda, diu aquest infermer del CAP Cirera, que cal tenir molta cura dels col·lectius amb més risc per evitar que pateixin les conseqüències de les altes temperatures. Persones grans, nadons o malalts crònics són els grups de persones als que hem de parar especial atenció.