Els centres educatius han obert avui les seves portes amb importants restriccions

Importants mesures de seguretat i baixa assistència en el primer dia d’obertura dels centres educatius. Amb l’entrada a fase 2, les escoles han obert avui les seves portes per acollir a aquells nens de fins als 6 anys, que els seus pares ho necessitessin per poder conciliar vida laboral i familiar o per aquells que canvien de cicle. Una tornada a l’escola atípica després de més de dos mesos i mig en que els nens no han pogut trepitjar l’aula a causa de la pandèmia de la covid-19. A l’escola Montserrat Solà avui hi han assistit 8 nens i nenes d’entre 3 i 6 anys, repartits ens dos grups cadascun i amb una mestra de referència. Els nens han portat material de casa per poder jugar, però el centre també ha preparat joguines més personalitzades per a cadascun d’ells. En el seu cas combinen activitats de lleure individual amb activitats grupals tant a l’interior com al pati. Pels de sisè han determinat només dos dies d’assistència presencial a l’aula. Escoltem a la directora de l’escola, Encarni Prados

El centre s’ha adaptat a la normativa de salut i higiene que marca el departament, alhora que ha enretirat tot el mobiliari de les aules per poder crear un espai més diàfan que faciliti el compliment de les mesures especificades, sobretot referents a la distància social. En paral·lel l’escola treballa en un pla de reobertura pel mes de setembre, tot i que en aquest cas està a l’espera del que digui el departament per poder garantir el que es demana.

Les escoles seguiran obertes fins a final de curs. L’assistència és voluntària i les classes són no docents i d’acompanyament i suport a les famílies. El tercer trimestre s’acabarà de forma virtual, tal i com va començar.

Finalment, recordar que avui també han obert les escoles bressol, per acollir els nens d’entre 1 i 3 anys que les seves famílies ho necessitin. Aquestes ho han fet amb importants restriccions tot i que amb algunes novetats respecte el decret inicial, com la possibilitat d’oferir servei de menjador.

Informa: A.Gual