Els centres comercials podran tornar a obrir dilluns amb aforament limitat

El Procicat ha acordat que a partir de dilluns els centres comercials com Mataró Parc podran obrir limitant l’aforament al 30%. També queden aprovats els desplaçaments dins la mateixa comarca a partir del pròxim cap de setmana

Aquest dilluns els centres comercials podran tornar a obrir les seves portes amb aforament limitat després d’haver estat tancats prop d’un mes i mig. Així ho ha acordat el Procicat, que ha fet públic que aquests podran tornar a obrir, limitant l’aforament al 30% i garantint una bona ventilació dels espais tancats, mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació. Una limitació d’aforament que s’aplicarà tant als establiments i locals comercials com a les zones comunes i de pas. Per assegurar el seu correcte compliment, els centres i recintes comercials hauran d’establir sistemes de control d’aforament als establiments i locals que s’hi troben ubicats i també als accessos, inclosos els aparcaments.

Una altra de les mesures impulsades per Protecció Civil de la Generalitat i consensuada amb les autoritats sanitàries és la de permetre els desplaçaments dins la mateixa comarca durant el cap de setmana. Entre les 6h de divendres que ve i fins a les 6h de dilluns, qualsevol persona podrà moure’s dins de la seva comarca, i no només limitant-se al municipi com fins ara. De tota manera, la resolució del Procicat recomana, de nou, que els desplaçaments fora del domicili es limitin en la mesura del possible i es facin respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva establertes per les autoritats.

Informa: A.Gual