Els cementiris de Mataró s'adapten a la pandèmia per Tots Sants

S'amplia l'horari d'obertura i s'estableix un recorregut a l'interior dels equipaments per seguir un mateix sentit

Tots Sants arriba aquest any marcat per l’adaptació que l’Ajuntament ha fet del dispositiu que cada any es posa en marxa per l’increment de visites als cementiris. Canvis que s’adapten a la crisi sanitària pel coronavirus. Tant el de les Valls com el dels Caputxins amplien el seu horari d’obertura, però per visitar-los s’hauran de complir les mesures de protecció i organitzatives previstes per prevenir el risc de transmissió de la Covid-19. Per poder-hi accedir s’haurà de passar un control d’accés que exigirà l’ús de la mascareta i l’ús de gel hidroalcohòlic. Als cementiris, vuit persones que treballen al servei d’Equipaments i Espais Públics vigilaran perquè es mantingui la distància interpersonal i perquè no es produeixin aglomeracions. De la mateixa manera també es facilitarà gel hidroalcohòlic a tots els visitants. Ho ha explicat al programa El Mirador, la regidora d’Equipaments i Espai Públic, Elizabet Ruiz.  

A més a més, a  l’interior dels dos equipaments s’han establert recorreguts amb les entrades i sortides diferenciades. La intenció és evitar que les persones que visitin els seus difunts es trobin en sentits oposats. Per això s’han pintat al terra el sentit per on s’ha de circular tant als vials com a les escales. 

És durant el dia 1 de novembre quan es produeixen el major nombre de visites als cementiris. Per evitar una presència més massiva de persones durant aquesta jornada, la titular d’Equipaments i Espais Públics, ha demanat avançar aquestes visites i fer les ofrenes als difunts durant els dies previs, aprofitant l’horari ampliat d’obertura. 

Per facilitar l’accés i arribada als cementiris es reforcen, com en anys anteriors, les línies 1 i 2 del Mataró Bus que allarguen recorregut fins el cementiri de Les Valls. Durant aquesta setmana, també es senyalitzarà una parada provisional de taxis al passeig dels Molins, entre el carrer Dos de Maig i el carrer d'Arapiles.