Els cementiris de Mataró activen un dispositiu especial per Tots Sants

Més de 5mil persones passaran aquests dies pels cementiris de la ciutat en motiu de Tots Sants. L'afluència d'assistents ja s'ha començat a notar aquest cap de setmana passat, també s'està fent evident aquests primers dies de la setmana i s'espera que s'allargui fins el propi dia 1, com a mínim. El bon temps és un argument a favor a l'hora que els ciutadans es mobilitzin a visitar els difunts. Els cementiris compten aquests dies amb un dispositiu especial que va des d'allargar els horaris habituals, més afluència de transport públic i activitats especials.

A hores d'ara, amb les defuncions, l'opció de la incineració supera el 40 per cent i tot sembla indicar que aquesta preferència va en augment. A Mataró el Cementiri de les Valls i Funerària Cabre Junqueras compten amb forns crematoris per oferir aquest servei. Des de Cementiris Metropolitans recomanen que les cendres romanguin al mateix cementiri.

Aquest proper dia 1 s'ha programat un concert en motiu del dia de Tots Sants a càrrec de la Coral Primavera per la Pau, l'Escola de Música El Carreró i Nessun Dorma. Dijous dia 2  se celebrarà una pregària pels fidels difunts.

 

Informa: Clara Sánchez

Tags: