Els casals d’estiu perillen a causa de la COVID-19

Aquest any, els casals d’estiu no estan assegurats. El coronavirus i les mesures de prevenció associades fan molt difícil que aquestes entitats o associacions puguin realitzar la seva tasca amb normalitat. Fins i tot, molts es veuran obligats a suspendre la seva activitat fins l’any vinent. 

Els organitzadors d’aquests casals coincideixen amb què es veuen capaços de complir la majoria de les directrius marcades per la Generalitat però n’hi ha una que veuen inviable. Aquesta és la de garantir una distància de seguretat de dos metres entre els infants.

La funció que desenvolupen els casals a la societat durant l’estiu és fonamental. Hi ha moltes famílies que per motius laborals no poden fer-se càrrec dels seus fills durant els mesos d’estiu i per això els apunten a aquestes entitats de lleure. Tenint en compte que és probable que al mes de juny ja ens trobem a la fase tres del pla de desconfinament, hi haurà moltes famílies que es tindran un problema greu de conciliació laboral. D’altra banda, la incertesa i la por al contagi, fan que moltes famílies també s’estiguin plantejant si l’opció del casal és la més adequada.  

En aquests moments, entitats, associacions i empreses de lleure estan mantenint reunions amb protecció civil, Generalitat i joventut per veure fins a quin punt es poden ajustar les mesures de seguretat. Segons va explicar dissabte la portaveu i Consellera de Presidència, Meritxell Budó, està previst que d’aquí pocs dies es publiqui un comunicat on s’especificaran els protocols que hauran de complir els casals d’estiu, els campaments i les colònies.

Informa: L.Sanmiquel