Els Caputxins i Les Valls s'han omplert de visitants el cap de setmana

Centenars de persones s’han tornat a donar cita als cementiris de Mataró per Tots Sants. Malgrat els canvis i que la tradició de visitar les tombes dels difunts congrega poca gent jove, els més grans continuen assistint cada 1 de novembre a portar flors i a netejar tombes i nínxols, en un acte de record als que ja no hi són. Molts ja arriben amb el ram o el centre de flors, però, també en són prou els que opten per comprar a la porta del cementiri les flors que posaran als seus familiars. Segons la Maria Dolors Pérez, de la Floristeria Anaís, cada any que passa són menys els que acudeixen per mantenir la tradició i són pocs els joves que hi van.

Des del darrer cap de setmana d’octubre, tant el cementiri de Les Valls com el dels Caputxins han ampliat l’horari d’obertura per facilitar a tothom poder anar a rendir tribut els seus difunts. També l’Ajuntament ha modificat el servei d’autobús per facilitar-ne l’arribada.

Per fer més agradable la visita, durant aquests dies s’han programat activitats. Divendres es va fer el concert dels panteons, un recital que es va dur a terme al migdia a la porta principal del Cementiri dels Caputxins, on també es podia visitar l’exposició “Vent” de Jordi Sans. El diumenge anterior, 27 d’octubre, l’historiador i periodista Manuel Cusachs, va fer una visita guiada per aquest espai. Visita a la que van assistir més de 100 persones.

Informa: C.Salad / P.Villà