Els Capgrossos registren pèrdues econòmiques importants

Els Capgrossos registren pèrdues econòmiques importants

La colla dels Capgrossos de Mataró reconeix tenir pèrdues econòmiques importants a causa de la crisi del coronavirus que els manté, de moment, sense iniciar la temporada castellera. L’economia de l’entitat se sustenta principalment per les quotes dels socis, que ara valoren condonar, però també per les actuacions i per tant, els contractes amb ajuntaments o altres colles castelleres que reclamen l’actuació dels mataronins. La situació econòmica, segons el president de l’entitat, Víctor Payerol, de moment no fa perillar l’existència de la colla tot i que caldrà, ha dit a Mataró Audiovisual, estrènyer-se el cinturó.

La situació dels Capgrossos es repeteix a tot el món casteller i és per això que des de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) han pres la decisió de no cobrar la quota anual a les entitats. El gran dubte amb què també treballa la Coordinadora és ara si el Concurs de Castells previst pel primer cap de setmana d’octubre, es podrà fer. Els Capgrossos consideren que en cas que se celebri s’hauria de transformar en una festa castellera i deixar enrere la competitivitat que cada dos anys regna a la Tarraco Arena Plaça (TAP). 

Des de la junta directiva asseguren que cal ser realistes i que si no s’inicia aviat la temporada, els Capgrossos no podran aconseguir els objectius marcats per aquests mesos. Una realitat que es trasllada a totes les colles castelleres del país. És per aquest motiu que el món casteller constantment mira de prop les decisions de les autoritats sanitàries que són, les que en última instància, determinaran en quin moment es puguin fer aquest tipus d’activitats.

Informa: M.Gómez