Els Capgrossos actuen a la Plaça del Vi de Girona

Capgrossos de Mataró

Les Festes de Sant Simó i les de Sant Narcís havien de veure aixecar, aquest cap de setmana , els castells dels Capgrossos de Mataró, però l'actuació a la ciutat ha estat suspesa i finalment només assistiran a la diada de Girona el diumenge.

L'actuació castellera serà a dos quarts de dotze del migdia a la Plaça del Vi. Hi haurà la colla amfitriona, els Marrecs de Salt, i els Minyons de Terrassa com és tradició. Els Capgrossos de Mataró, fidels des de l'any 2006, tampoc fallaran. S'hi presenten amb moltes ganes després que l'any passat se suspengués. I és que la diada, que té el sobrenom de "La gran diada del nord", fent referència a l'actuació de tres colles de la zona no tradicional, és una de les més esperades pels de color blau. En aquests quasi 15 anys s'hi han realitzat grans actuacions. El 2017, per exemple, s'hi va fer la millor torre de 9 acompanyada del 3 i el 4 de 9 i el pilar de 7. El primer gamma extra fet a Girona. De fet, la Plaça del Vi té molts factors que la fan ideal per fer-hi castells. És molt plana, tancada, amb referències a prop dels castells i prou gran per acollir tot el públic. Els capgrossos hi han fet en tres ocasions el pilar de 7 amb folre.

Per preparar l'actuació els de Mataró tenen avui assaig general a les 9 de la nit. Una hora abans es presentarà el cartell de la diada de la Mariona Galindo i Lora. I en acabar se servirà Juliana per cloure l'assaig.

La propera actuació serà per Tot Sants a Vilafranca del Penedès amb les actuacions dels Castellers de Vilafranca, els Xiquets de Tarragona, els Castellers de Sants i els Capgrossos de Mataró.

Informa: J.Peñaranda