Els CAP Gatassa i Ronda Cerdanya, acreditats per les seves bones pràctiques

El department de salut va entregar el passat dimarts el certificat d’acreditació de bones pràctiques a 130 equips d’atenció primària de Catalunya. D’aquests, n’hi ha dos que pertanyen a Mataró, el CAP de l’avinguda Gatassa i el CAP de la ronda Cerdanya. A banda d’aquest, hi ha quatre més que també van rebre el reconeixent i que es troben a l’àrea metropolitana nord, a les comarques del Vallès Oriental, el Vallès Occidental i el Barcelonès Nord. Amb aquest últim atorgament, els 58 centres de la Metropolitana Nord tenen acreditades les seves bones pràctiques, i és que aquests sis centres eren els últims que encara no tenien el reconeixement.

Des d’aquest mateix any, aquesta acreditació és una condició imprescindible per formar part de la xarxa pública d’atenció primària. L’objectiu és impulsar la millora contínua de la qualitat i per això s’evaluen més de 300 aspectes com el lideratge, la gestió de l’equip o la satisfacció dels pacients. Un cop assolit el reconeixement, els equips han d’implantar plans de millora en aquelles àrees on han obtingut resultats més febles per poder mantenir-lo, perquè l’acreditació s’ha de renovar cada quatre anys.

Durant l’entrega de les certificacions, la consellera de salut, Alba Vergés, va subratllar l’esforç dels equips i va celebrar el Decret llei recentment aprovat, que garantirà que els professionals de l’Institut Català de la Salut recuperin aquest any el 75% del complement de productivitat.

 

Informa: L.Barroso