Els Bombers de Mataró han fet 92 actuacions en accidents de trànsit aquest estiu

Els Bombers de Mataró qualifiquen de tranquil·la aquesta temporada d’estiu, o al menys el període comprès entre el 15 de juny i el 15 d’agost. Tot i l’augment d’actuacions respecte l’any passat (el 2018 en van ser 674 i el 2019, 757), el cos de bombers considera que es tracta d’una xifra que entra dins de la normalitat i per la qual no cal alarmar-se. Sobretot tenint en compte les altes temperatures d’aquest any.

Una dada que destaca, però, és la de les assistències en accidents de trànsit amb persones ferides o atrapades. En aquest sentit, durant el període esmentat s’han fet 92 actuacions, mentre que l’estiu passat se’n van fer 38. Perquè les excarceracions siguin més ràpides i per adaptar-se als nous materials amb què estan fets els cotxes, tant el cos de bombers com el material que fan servir està en constant actualització.

Des de Bombers es reconeix que els equips mai estan sols ni aïllats: es tracta d’una xarxa especialment coordinada on Mataró i Pineda actuen com a parcs permanents amb el suport dels parcs voluntaris d’Arenys, Malgrat i Tordera. Si cal, també s’hi sumen les comarques més properes.

Pel que fa als incendis, a Mataró s’han apagat, entre el 15 de juny i el 15 d’agost d’aquest any, 39 de tipus urbà i 13 de vegetació.

Informa: L.Barroso