Els Armats de Mataró presenten la seva Setmana Santa

S’acosta la Setmana Santa i com les confraries i germandats, tothom es prepara per la seva arribada. També ho han fet els Armats de Mataró, que han presentat aquest dissabte els cartells dels actes en què participaran. Començaran pel diumenge de Rams amb la Processó del Prendiment i continuaran per un dels dies més importants pels Armats, el Dijous Sant. Serà aquest dia quan faran la recollida de la bandera i l’Homenatge a la Ciutat per acabar a la nit, participant en la Processó del Silenci. De cara a divendres també desfilaran a la Processó General i per primera vegada també ho faran dissabte a la processó que organitza la Confraria del Sant Sepulcre i la Hermandad Nuestra Señora de la Soledad.

Durant l’acte de presentació també s’ha anunciat el banderer d’honor d’aquest any que serà Ignasi López. A més, s’ha volgut fer una mirada al passat per part de dos armats veterans. Just Cabré i Jordi Martorell han explicat la seva experiència a l’entitat. Cabré, que és armat des de l’any 1959 i va ser banderer d’honor el 2014, ha explicat que quan va començar, desfilar era molt diferent que avui en dia, molt més vinculat a l’església i al culte religiós. Per Martorell, que ha estat desfilant durant 25 anys amb els Armats, segueix vinculat ara a l’entitat tot i no participar-hi directament.

Durant l’acte també s’ha presentat el número 21 de la revista dels Armats i s’han aprofitat les presentacions per anunciar la sortida a la llum del llibre que recull la seva història i que es coneixerà el proper 6 d’abril.

M.Gómez / J.Masriera