Els andalusos de Mataró viuen amb incertesa el resultat de les eleccions

El resultat de les eleccions andaluses es veu amb incertesa des de part dels mataronins d’origen andalús que viuen a Mataró. Així ho afirma el president de la Casa d’Andalusia, Cristóbal Echevarría. Ho ha dit durant l’ofrena floral que s’ha fet al monument a Blas Infante, considerat pare de la pàtria andalusa. En aquest sentit, Echevarría apunta que un poble amb alternatives de govern, amb diferents opcions polítiques s’engrandeix. Mentre que un territori governat durant quatre dècades per una mateixa formació política és signe que alguna cosa no funciona en aquell territori.

Unes paraules que el president de la Casa d’Andalusia va pronunciar en aquest acte considerat, tradicionalment, com a Dia Històric d’Andalusia. Una jornada en la que partits i entitats que lluiten pel nacionalisme andalús reivindiquen i recorden les manifestacions ocorregudes el 4 de desembre de 1977 i que des d’aquest àmbit nacionalista es té com un acte de consciència nacional. Tot i així, el dia oficial d’Andalusia es celebra cada 28 de febrer que recorda la data en la que es va fer el referèndum per l’estatut d’autonomia l’any 1980.

A Mataró, aquest acte se celebra des de l'any 1981, quan es va instal·lar el monolit a Blas Infante. La Casa d'Andalusia repeteix l'ofrena floral a aquesta plaça cada 28 de febrer, Dia d'Andalusia, i 4 de desembre.

Informa: L.Barroso/ J.Méndez

<div id='embed-alacarta-295' style='width: 100%;height:100%;'></div><script src='//www.alacarta.cat/js/embed.js' data-container='embed-alacarta-295' data-src='5c06bd8c76149e17c8a39bdb'></script>