Els Amics de Josep Puig i Cadafalch demanen que l'Ajuntament compri la casa natal de l'il·lustre mataroní

L'Associació Cultural Amics de Josep Puig i Cadafalch demana en una carta oberta, als partits i grups que es presenten a les eleccions municipals de Mataró del pròxim 26 de maig, que l'Ajuntament adquireixi la casa natal de Josep Puig i Cadafalch per a la ciutat i que s'inclogui dins el seu patrimoni.

Just ara fa un any, els grups presents al Ple Municipal de Mataró van prendre l'acord unànime de donar protecció integral a la casa natal de l'il•lustre mataroní. La descoberta de la seva obra a la mateixa casa li ha donat un valor afegit perquè es conservi tal com està. Per aquest motiu, Manel Cusachs, en representació dels Amics de Josep Puig i Cadafalch demana, tal com es detalla a la carta, que els grups municipals facin un pas endavant.

La voluntat de l'associació és que la finca que encara està en venda, situada al Carreró número 39, es converteixi en un equipament cultural que sigui el punt d'inici de la ruta modernista. I que amb la compra de l'habitatge es pugui destinar a la difusió de l'obra de Puig i Cadafalch.

L'Associació creu que la ciutat està en deute amb la figura de Puig i Cadafalch i amb tota la seva obra i llegat tan polivalent, des de l'àmbit de l'arquitectura i la política fins a la faceta d'historiador i químic.

Informa: J.Peñaranda