Els ajuntaments de Gavà i Mataró presenten el projecte Gavius

Fotografia: La Xarxa

Divendres, l'Ajuntament de Gavà va acollir la presentació oficial de Gavius, un projecte que desenvolupen el consistori de gavanenc i el de Mataró per crear una aplicació per a telèfons mòbils que ajudi als ciutadans a tramitar ajudes socials de manera còmoda i senzilla. Durant la presentació, l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i l'alcalde de Mataró, David Bote, van destacar el potencial que pot tenir aquesta app. El principal benefici és poder millorar, diuen, el dia a dia dels ciutadans.

Gavius s'activarà a través del reconeixement facial. Un cop a dins, gràcies a la intel·ligència artificial i a l'ús que se'n faci, apareixeran les ajudes socials més adequades per cada persona. A banda de crear l'aplicació per a mòbils, també es crearà una versió per als treballadors de Serveis Socials perquè puguin informar més fàcilment a les persones de les ajudes a les quals poden optar. En un futur, es vol que més enllà dels Serveis Socials, s'incloguin altres tràmits administratius per facilitar la transició a l'administració electrònica. Jordi Tort és tinent d'alcalde de Nova Governança i Serveis Generals de l'Ajuntament de Gavà.

El desenvolupament de Gavius té una durada de tres anys, durant els quals l'Ajuntament de Mataró dona suport financer i de desenvolupament. A més, el projecte ha estat un dels vint seleccionats per la Comissió Europea per rebre finançament a través dels Fons FEDER. Dels 5'3 milions d'euros que costa el projecte, 4'2 milions provenen d'aquestes ajudes europees. A més dels ajuntaments de Gavà i Mataró, també formen part del projecte altres entitats com la Universitat Politècnica de Catalunya o el Centre Internacional de Mètodes Numèric en Enginyeries.

 

Informa: S.Ruiz/ La Xarxa