Els actes de Setmana Santa s’adapten a la pandèmia de la Covid-19

Aquest cap de setmana es va celebrar la matinal de Saetes, la presentació del cartell i la revista de la Confraria de la Coronació d’Espines i l’escenificació del Prendiment

Aquest cap de setmana es donava el tret de sortida als principals actes de la Setmana Santa, adaptats, tots ells, a la situació de pandèmia imposada per la Covid-19. Per exemple, Diumenge de Rams a la tarda, l'escenificació del Prendiment seguida de la processó, que porta el mateix nom, i que té com a moment àlgid la pujada corrent del Jesús Captiu per les Escaletes, va haver d'adaptar-se a les restriccions. Sense poder sortir al carrer, Mataró es quedava, un any més, sense una de les imatges més icòniques de la seva Setmana Santa, mentre que l'escenificació del Prendiment es traslladava a l'Altar Major de Santa Maria. En total, 135 persones van poder seguir l'escenificació, que va arribar al dia de la representació amb les entrades esgotades. L'acte l'organitza la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors.

També aquest cap de setmana des de la Confraria Coronació d'Espines s'han vist obligats a reinventar l'acte de trasllat del Crist de la parròquia de Sant Pau a l'Ermita de Sant Simó i de presentació del seu cartell de Setmana Santa i de la revista de la confraria.

També la Matinal de Saetes, s'ha fet aquest passat cap de setmana adaptada a les restriccions de la Covid. L'acte, un dels primers del programa de la Setmana Santa, ha canviat el parc de Cerdanyola per la Carpa del Parc Central amb aforament limitat. Les entrades feia dies que estaven esgotades.