El viatge de la salut promou hàbits saludables entre els escolars a Mataró

Els alumnes de P5 de l'Escola Josep Montserrat han portat la maleta de la salut a l'Escola Sol Ixent. Al seu interior, propostes d'activitats per fer conjuntament amb l'objectiu de promoure una alimentació saludable, activitat física, el coneixement del cos i del cor així com la salut emocional. 12 escoles de la ciutat participen del programa Salut Integral (SI!), que l'Ajuntament s'encarrega de coordinar a Mataró. Una iniciativa de la Fundació SHE (Science, Health and Education) del doctor Valentí Fuster. Les escoles participants es fan visites programades perquè els alumnes i el professorat dels dos centres, amb el suport de l'Ajuntament, fomentin la interrelació i treballin els objectius de l’activitat. Per fer-ho compten amb la maleta però també amb altres materials i en Càrdio, la mascota del programa.

L’escola amfitriona ha de dissenyar una activitat per fer conjuntament amb l’escola convidada, aquesta activitat s’ha de resumir en una fitxa que dipositarà a la maleta. També han de convidar a esmorzar o berenar als alumnes de l’altre centre i portar la maleta a la propera escola amfitriona. Les escoles han plantejat activitats molt diverses que tracten tots els vessants d'aquest programa.

La trobada entre dues escoles que participen d'aquesta iniciativa és una de les activitats centrals del programa Salut Integral però els alumnes van integrant aquests hàbits saludables en el seu dia a dia a l'escola. Tal com explica la mestra Rosa Maria Andiñach cada matí quan esmorzen miren quins són els tipus de menjar que més poden agradar a en Cardio. La Lucía, alumna de P5, té clar quin són els seus aliments preferits que també agraden a en Cardio.

Les escoles participants són: La Llàntia, Josep Montserrat, Mar Mediterrània, Cor de Maria, El Turó, Sol-Ixent, Camí del Cros, Balmes, Maristes Valldemia, GEM, Cirera i Vista Alegre.

Informa: C.Sánchez