El Tribunal Suprem questiona les sancions emeses pel sistema "foto-vermell"

Una sentència del Tribunal Suprem torna a posar en dubte el sistema “foto-vermell” que fa servir l’Ajuntament de Mataró. L’òrgan ha reafirmat l’anul·lació d’una sanció de trànsit greu, que ja havia estat suspesa prèviament per un tribunal de València. Aquesta no és la primera multa d’aquestes característiques anul·lada per un tribunal, tot i que en aquest cas, al haver estat ratificada pel Suprem, podria crear jurisprudència.

Aquest sistema fotogràfic de caràcter punitiu i gestió municipal torna a estar a debat. El passat més de juliol un jutjat de Barcelona ja va anular una sanció de 200 euros i 4 punts interposada per l’Ajuntament de Mataró. Aleshores l’Associació  “Automobilistas Europeos Asociados” que s’encarrega de vehicular molts dels recursos emesos en relació a aquest tipus de sancions, va fer públic un informe en el que explicava que la probabilitat de perdre el carnet a Mataró era 25 cops superior que a Barcelona.

A dia d’avui ja hi ha més d’un centenar de sancions de 200 euros i 4 punts del carnet de conduir, que han estat suspeses anul·lades per tribunals de tot l’estat.

 

informa: A.Gual