El tren ha estat el protagonista aquest cap de setmana a Mataró

La 15ª Fira Ferroviària Mataró Tren ha arribat aquest cap de setmana a la ciutat amb una cinquantena de propostes i activitats diverses. Així doncs, els assistents han pogut gaudir de conferències i xerrades, projeccions, tallers, exposicions i molt més. Tot això, acompanyat d’un espai comercial amb paradetes, mercat d’ocasió i expositors comercials de modelisme ferroviari, maquetes i publicacions.

El Tecnocampus ha estat l’espai escollit per la cita que enguany també ha comptat amb un circuit de tren tripulat i un de locomotores de vapor. Àlex Mitjans, tresorer de la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril, explica que enguany hi han exposat diverses maquetes d’associacions d’aquesta Federació.

Per altra banda Antoni Biada, sots president del cercle històric Miquel Biada, relata que el ferrocarril va tenir un paper molt important en l'evolució del transport perquè va ser el primer pas per crear una xarxa ferroviària i facilitar el desplaçament de persones i mercaderies.

La fira ha ofert als seus assistents opcions de transport gratuït per arribar al recinte. D’una banda, un trenet turístic des de la plaça Santa Anna, on hi havia l’espai d’animació per al públic familiar, fins al TecnoCampus. D'altra banda, ha apostat per un autobús llançadora des de l'estació de Renfe.

Informa: G.Lira i L.Mulà //