×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

El transport sanitari reclama un conveni digne i inicia una vaga indefinida

Vaga indefinida del transport sanitari des del 9 d’octubre. Els sindicats CCOO, USOC, SINDI.CAT i UGT han convocat aquesta aturada que reclama un conveni digne, condicions com les que tenen els treballadors del SEM (el Servei d’Emergències Mèdiques) i que les empreses facilitin Equips de Protecció Individual (EPIS) d’un sol ús. La vaga, a més, també reclama millores salarials. 

Per la seva banda, la Generalitat ha establert que s’ha de garantir el 85% dels efectius per a serveis mínims. L’administració ha determinat que cal mantenir el trasllat de malalts i accidentats en casos d'urgència i de necessitat inajornable, els que han de rebre atencions als serveis d'hemodiàlisi i oncològics, així com per realitzar les proves complementàries que siguin declarades de caràcter urgent, els pacients donats d'alta al servei d'urgències que necessitin suport per abandonar el centre hospitalari. Aquests serveis mínims els ha de prestar, preferentment i si n'hi ha, el personal que no exerceixi el dret de vaga.

Tot i que des dels sindicats apunten que part dels treballadors estan secundant la vaga, en molts casos no poden cumplir l’aturada com voldrien perquè les empreses no garanteixen les condicions perquè puguin fer-ho.