El torn d'ofici reclama el seu paper durant la pandèmia el dia de la Justícia Gratuïta

El Col·legi d’Advocats de Mataró se suma un any més a la celebració del dia de la Justícia Gratuïta, que té lloc el 12 de juliol. Aquest any, com que cau en diumenge, la celebració ha tingut lloc aquest divendres a la seu del Col·legi, darrera dels Jutjats de Mataró. Tenint en compte la crisi sanitària, aquest any aquesta efemèride es redueix a la mínima expressió, i s’ha limitat únicament al lliurament d’un diploma com a reconeixement a la lletrada Maria Pilar Gil per la seva tasca en el Torn d’Ofici. El president del Torn d’Ofici de Mataró, Joan Anguita, ha aprofitat l’acte per reivindicar la feina i l’entrega del torn d’ofici, i especialment durant l’estat d’alarma per la crisi sanitària, quan la seva tasca ha estat “poc reconeguda”.

La lletrada Maria Pilar Gil, especialitzada en dret penal, civil amb matrimonial i laboral, ha rebut el reconeixement per la seva tasca en el Torn d’Ofici. En una feina com la del torn d’ofici, la lletrada ha estat reconeguda, especialment per la seva entrega i dedicació. L’entrega del diploma s’ha fet en un acte amb la mínima assistència a la sala d’actes del Col·legi d’Advocats.

El Col·legi d’Advocats de Mataró s’ha adherit al Manifest del Consell General de l’Advocacia Espanyola en motiu del dia de la Justícia Gratuïta, que aquest any ha enviat als seus Col·legis mascaretes editades especialment per a l’ocasió amb la data i l’efemèride del dia de la Justícia Gratuïta serigrafiades.

Informa: C.Sánchez