El telèfon mòbil, un suport per consumir continguts audiovisuals a l'alça

Els canvis en la producció i consum de continguts, impulsats pel ràpid progrés tecnològic i nous hàbits marquen el present i futur dels mitjans de comunicació. Avui se celebra el Dia Mundial de la Televisió i es fa enmig d'aquesta situació de canvi, en què la televisió com a mitjà lineal i estàtic està en retrocés en detriment d'altres suports com ordinadors, tauletes o telèfons mòbils. Lluís Garriga, nou Conseller Delegat de la Xarxa de Comunicació Local, ha explicat aquest matí, al programa d'aquesta casa El Mirador, que tenint en compte l'escenari actual, el repte serà adaptar-se a aquesta nova manera de funcionar.

La televisió es consumeix, cada vegada més, de forma individual a través de tauletes i sobretot telèfons mòbils, de fet així ho indiquen els estudis més recents, unes xifres en les quals el mòbil cada vegada va agafant més protagonisme. Explica Mei Ros, gerent de Mataró Audiovisual, que les noves plataformes i totes aquestes tecnologies, han permès que els mitjans locals poguessin arribar a nous públics.

Per commemorar aquest dia Mundial, Mataró Audiovisual ha ofert durant el dia d'avui un monogràfic sobre el tema en el Mirador També el programa Ona Maresme, ofereix un especial al voltant d'aquest dia.

Informa: A.Gual