El Tecnocampus presenta la nova Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat

Una càtedra que s’adreça a empreses, institucions i la ciutadania, i que vol evitar el “col·lapse” de consum de recursos i emissions que es generen cada dia

El Tecnocampus torna a ser referència. Aquesta vegada per la Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat que acaba de presentar. Amb l’objectiu principal d’impulsar la recerca, però també la reflexió, la formació i la divulgació cap a un nou model econòmic i social, la nova càtedra pretén ser un instrument coordinador entre el món de l’empresa, i el seu coneixement, i la societat. És per això que planteja cinc àmbits de recerca. D’entrada l’aplicació de l’economia circular a la ciutat a través de diagnosis en la configuració d’estratègies i la dotació d’instruments, però també tenint en compte la logística verda i el transport. La càtedra també fa recerca en el comportament del consumidor i el lideratge, plantejant un canvi cap al model circular i sostenible i analitzant empreses i models de negoci centrant-se en el sector turístic, un paper important dins aquesta càtedra. I per últim, tenir molt present les mètriques per l’avaluació per treure conclusions de totes les decisions preses i analitzades al llarg del procés. La directora de la càtedra, Sònia Llorenç, assegura que és important vincular a tots els agents de l’ecosistema per establir un llenguatge comú.

Transformar-se en el que han anomenat “els agents del canvi” és imprescindible, segons Llorenç, per evitar el “col·lapse”, ha dit, de consum de recursos i emissions que es generen cada dia. De fet, des de l’Ajuntament de Mataró fa mesos que es treballa en un gran projecte d’economia circular que ara, a més a més, ha treballat com a projecte estratègic per obtenir part dels fons europeus NextGeneration EU. L’alcalde de la ciutat, David Bote, ha assistit a la presentació de la càtedra com a president de la Fundació Tecnocampus, i ha aprofitat per explicar que el projecte d’economia circular de Mataró posa en valor la circularitat i la sostenibilitat del futur del municipi.

Aquesta càtedra, que s’ha presentat a través d’internet, es destina a tota la ciutadania però també institucions i administracions, acadèmies, centres tecnològics, empreses i associacions empresarials. S’ha creat amb el suport d’Aigües de Mataró i el Consorci pel Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme i s’inscriu dins l’Escola de Ciències Socials i d’Empresa del Tecnocampus.

Informa: M.Gómez