El TecnoCampus participa de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

El Tecnocampus s'ha sumat avui a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb diferents activitats al llarg del dia. La programació ha comptat amb la projecció del documental "Molta merda", la conferència "El que no veus quan beus", a càrrec d'Aigües de Mataró, un taller per actualitzar i donar una segona vida als objectes, i el mercat d'intercanvi "Salva'm la vida, canvia'm". Aquest mercat de segona mà ha exposat peces de roba, accessoris i calçat. Cada persona que aportava una peça s'emportava un tiquet per recollir-ne una altra que li agradés amb l'objectiu de promoure l'economia circular. 

Al final del dia, però, el mercat s'ha obert i tota aquella gent que no ha aportat cap peça de roba, però que ha volgut agafar-ne, ho ha pogut fer. Tots aquells productes que no han estat intercanviats es portaran a la Cooperativa Roba Amiga perquè altra gent pugui reutilitzar-la. Els estudiants no descarten celebrar més mercats al llarg del curs, de fet, asseguren que cada vegada la gent està més conscienciada en la cura del planeta. 

En aquest sentit a les dues del migdia, les comissions d'estudiants han fet la lectura d'un manifest en relació amb la importància de la Prevenció de Residus. El seu president, André Thieabout, ha reiterat el posicionament dels estudiants per reduir els envasos d’un sol ús. Una primera acció, ha assegurat, que ha de servir d’alerta per un consum més responsable.

A la tarda s'ha instal•lat el 'ReparaTruck', una furgoneta de suport a l'autoreparació on s'ha ajudat als estudiants a reparar productes d'ús personal i domèstic, des de bicicletes fins a electrodomèstics. Les activitats han estat organitzades per la Càtedra d'Economia Circular i Sostenibilitat juntament amb la comissió d'estudiants de Campus Saludable i el Fab Lab. També hi ha col•laborat el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme i Aigües de Mataró.

Informa: J.Peñaranda