El Tecnocampus acull l'Infolocal amb més de 140 professionals de ràdios i televisions locals

La ciutat de Mataró ha estat l’amfitriona aquest dimecres de l’Infolocal, la trobada de televisions i ràdios d’arreu de Catalunya organitzada per la Xarxa de Comunicació Local que les engloba. Durant la jornada s’ha presentat la nova plataforma ‘alacarta.cat‘ que es posarà en funcionament en els propers mesos. En una part introductòria també s’ha aprofitat per fer una crida a la reivindicació de l’IVA cultural, un tema que des de la Xarxa consideren una ‘salvatjada‘ que els afecta des de fa 2 anys. Escoltem Francesc Pena, conseller delegat de la Xarxa de Comunicació Local en una entrevista al programa El Mirador d’aquesta casa.

Al llarg de la jornada han tingut lloc tres sessions de treball. La primera dedicada a la televisió amb una valoració dels projectes actuals i l’estudi dels nous projectes col·laboratius, la segona de la producció territorial i temàtica de la ràdio local i la tercera amb una vessant més tècnica detallant la connectivitat i els sistemes de contribució i distribució dels contiguts. Tot plegat posant sobre la taula la interrelació dels mitjans de proximitat. La gerent de Mataró Audiovisual, Mei Ros, troba molt necessària aquesta trobada i la relació que s’estableix entre els mitjans a conseqüència de l’evolució de la comunicació.

A més a més també s’ha parlat del pla prevenció dels riscos penals i de l’àmbit legal dels mitjans de comunicació. Aquesta vegada el Tecnocampus ha estat l’escenari d’aquesta trobada que ha tornat a posar la ciutat de Mataró al mapa de la informació de proximitat. Tant el president de Mataró Audiovisual, Juan Carlos Jerez, com l’Alcalde de Mataró, David Bote, han posat en relleu la vocació de servei públic i l’enriquiment de poder obtenir comunicació constant des de qualsevol lloc.

Més de 140 professionals d’arreu de Catalunya entre caps d’informatius, periodistes i directius dels pràcticament 200 mitjans de comunicació que formen part de La Xarxa han assistit a les jornades de l’infolocal 2017 i han pogut exposar també les seves inquietuts, dubtes i suggeriments.

Informa: M.Gómez / E.Andrés