El TCM prepara un curs híbrid i amb mascareta per la Covid-19

El TecnoCampus (TCM) Mataró Maresme ja està treballant perquè el proper curs pugui desenvolupar-se lliure de coronavirus. Així, d’acord amb la resta d’universitats catalanes, oferirà a partir del setembre un sistema d’ensenyament híbrid, amb classes presencials i telemàtiques. Pel que fa a l’ús de les seves instal•lacions, serà obligatori el compliment de les mesures per evitar el contagi de la Covid-19: la distància interpersonal, la higiene i l’ús de la mascareta.
El director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, explica que el centre universitari s’està adaptant encara a les directrius del Procicat, el Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya. Però la idea és prioritzar la docència presencial en els primers cursos, perquè els nous alumnes puguin sentir-se part de la universitat. La resta d’estudiants haurà de combinar les classes presencials amb les virtuals, que en alguns casos es farien a la vegada.   

Quant a les pràctiques d’alguns estudis, com les dels graus d’enginyeria, salut, o mitjans audiovisuals, els alumnes podran fer-les com altres anys, però de forma diferent. Els espais que s’utilitzin s’hauran de netejar després de cada ús i només s’hi podrà accedir de manera ordenada, en grups petits i seguint una senyalització específica. Tot plegat per garantir la seguretat contra el virus.  

Les dades es coneixeran al setembre, quan es tanquin les matriculacions, però la pandèmia també tindrà efectes el curs vinent en el nombre d’estudiants estrangers del TecnoCampus. De moment, ja s’ha reduït la xifra d’alumnes llatinoamericans i, en menor mesura, la de xinesos. La majoria d’aquests estudiants cursen, sobretot, dos màsters: el d’Emprenedoria i Innovació i el de Logística, Cadena de Subministrament Negocis Marítims. 

Informa: B.Doñate