El TCM assumirà part de la matrícula dels alumnes més afectats per la Covid-19

El TecnoCampus (TCM) Mataró Maresme ha posat en marxa un programa d’ajuts perquè els estudiants més afectats per la crisi de la Covid-19 puguin pagar la matrícula dels graus universitaris al setembre. Els ajuts, que s’hauran de formalitzar a través del web del TCM, cobriran entre el 25% i el 50% de l’import total de la matrícula, que en alguns casos arriba als 6.000 euros.

La concessió dels ajuts dependrà d’una comissió nomenada pel Patronat de la Fundació del TCM, que analitzarà la situació concreta de cada sol·licitant. La comissió decidirà quins alumnes podran pagar menys a l’hora de matricular-se a partir de dos criteris bàsics: la renda familiar del 2019 i l’acreditació d’una situació econòmica de dificultat derivada de la crisi del coronavirus. El director general del TCM, José Luis Checa, explica que l’objectiu dels ajuts és evitar que hi hagi alumnes que deixin els estudis per la situació actual.

El programa té una dotació de mig milió d’euros. D’aquests diners, 200.000 euros seran per a les matrícules del setembre i la resta, per a possibles noves contingències derivades de la Covid-19. Segons Checa, la voluntat és ajudar també aquells alumnes que vulguin fer el pagament ajornat de la matrícula i que després es trobin que no poden assumir-lo, una situació que, de fet, el TCM ja va haver de gestionar quan va començar la pandèmia.

El TCM ha engegat aquest programa d’ajuts gràcies al Pacte de ciutat per a la reactivació social i econòmica de Mataró. També compta amb recursos propis, en línia amb els seus ja tradicionals programes de beques i ajuts a estudiants.

Informa: B.Doñate