"El suport emocional és tant important com el suport alimentari"

El menjador Sant Joaquim ha mantingut l'activitat des de l'inici de la pandèmia

"El suport emocional és tant important com el suport alimentari"

La crisi per la pandèmia de Coronavirus ha portat a moltes famílies a necessitar ajuda per poder posar un plat de menjar a taula. El tancament d’empreses pel confinament i la situació d’ERTO en la que es troben, moltes d’elles sense haver començat a cobrar les prestacions per desocupació, els ha portat a haver de demanar menjar. Així ho ha explicat aquest matí al programa El Mirador, sor Pilar Pila, superiora de les Germanes de Sant Vicenç de Paul, entitat que gestiona el menjador Sant Joaquim. Una situació molt complicada per a famílies que encara no havien superat les males condicions de l’anterior crisi econòmica i financera. Malgrat tot, aquestes famílies han pogut trobar en el menjador social del Camí Ral, un lloc on poder alimentar-se i trobar suport durant tots aquests mesos, perquè l’espai s’ha mantingut obert i no ha hagut de tancar. Per sor Pilar Pila, la responsabilitat dels seus treballadors i també la dels seus usuaris ha permès garantir el servei i mantenir l’atenció que es dona a diari. Això sí, s’han hagut d’adaptar a les restriccions i reduir la quantitat de comensals que hi poden accedir.

Precisament, aquesta situació de desamparament de moltes persones està afectant a la seva salut mental i emocional. En aquest sentit, sor Pilar Pila ha destacat que més enllà del suport alimentari que es dona, el menjador social i els seus treballadors han representat una finestra per poder expressar-se i parlar. Per la religiosa tant o més important que el suport alimentari és el suport a la salut mental i emocional. 

En aquests dies festius en els que poder seure i menjar per celebrar o, simplement, poder parlar, el menjador mantindrà la seva activitat. El dia de Nadal s’oferirà un àpat adequat a aquesta data, això sí, amb l’aforament reduït i adaptat a les limitacions que marquen els protocols de salut pública.

Informa: C.Salad