El SOM organitza 25 tallers fins a mitjans de desembre per a persones aturades

Segons les dades del mes d'octubre del Departament de Treball, a Mataró hi ha a hores d'ara 10.043 persones que es troben en situació de desocupació.

El Servei d'Ocupació de Mataró (SOM) organitza més d'una vintena de tallers destinats a persones que busquen feina o es troben en procés d'orientació professional. Les 25 sessions que s'ofereixen des d'aquest dilluns i fins a mitjans de desembre s'emmarquen en el desenvolupament de competències transversals, l'aprenentatge d'eines i estratègies per a la recerca d'ocupació o com millorar la gestió emocional del procés de buscar feina. També hi ha sessions destinades a conèixer com funcionen els processos de selecció de l'Ajuntament o com optimitzar les xarxes socials per a la recerca de feina. Els tallers formen part del programa "Anem per feina" que el SOM realitza mensualment i que des del mes de juny es fan de manera virtual.

Segons les dades del mes d'octubre del Departament de Treball, a Mataró hi ha a hores d'ara 10.043 persones que es troben en situació de desocupació. Una xifra que ha baixat lleugerament respecte al mes de setembre: durant l'últim mes 66 mataronins han trobat feina. El nombre d'aturats a la capital del Maresme, però, encara es troba lluny dels registres d'abans de la pandèmia. El mes de febrer, es van registrar 8.654 persones aturades a Mataró, gairebé 1.400 menys que ara. Unes xifres molt similars a les de l'octubre del 2019. Ara fa un any, el nombre d'aturats a la capital del Maresme va ser de 8.654 persones.