El sobrepès en els animals domèstics, un problema greu

L’obesitat o sobrepès en els animals domèstics és un problema greu de salut, segons veterinaris de Mataró. La problemàtica arriba per no donar una dieta adequada i, a més a més, sobrealimentar aquests animals amb menjar que no els pertoca. Tot plegat se suma a que no fan prou exercici i aquest conjunt de fets pot provocar molts impediments als animals a poder seguir una vida en normalitat. De fet, pot  fer-los desenvolupar malalties com ara la diabetis, o problemes articulars i cardíacs. 

Què s’ha de fer, però, si s’arriba a aquesta situació? Burballa explica que cal valorar si és necessari tirar endavant una dieta per aprimar. Al mercat n’hi ha moltes i s’ha d’estudiar bé quines funcionen. És per això que recomanen acudir al veterinari de confiança per tractar l’obesitat de l’animal i fer-lo aprimar sense que perdi les necessitats calòriques que necessita.

La problemàtica, que s’estén a tots els animals domèstics, arriba sobretot també als conills i als conills porquins. En aquest cas pot ser més complicat perquè són animals que necessiten netejar-se el pèl a ells mateixos i pot comportar problemes de pell. Se’ls fan llagues a les articulacions i costa molt de curar. Un fenomen que també els passa a les aus, especialment amb els lloros.

La veterinària Ares Burballa recomana que si es té un animal domèstic obès es comenci la dieta coincidint amb les rutines habituals dels propietaris i no en moment de vacances.

Informa: M.Gómez