El Sindicat de la Policia Local denúncia manca d’efectius en torns nocturns

Asseguren que de 3 de la matinada a 6 del matí només hi ha quatre agents, dos patrullant i dos a comissaria, fet que implica que hagin de desatendre serveis.

El Sindicat de Policia Local – Cos de Mossos Esquadra de Mataró assegura en un comunicat que la situació que s'ha produït d'aquest cap de setmana al cos de Policia Local no té a veure amb un conflicte laboral, sinó a la desproporció d'efectius que hi ha entre els diferents torns. Expliquen que en el torn que es realitza entre les 3 de la matinada i les 6 del matí el cobreixen quatre agents, dos patrullant i dos a comissaria. En canvi, el torn que va de 2/4 de 8 del matí fins a les 9 de la nit la mitjana de policies en servei és de 30.

El fet que només hi hagi 4 agents de 3 de la matinada a 6 del matí provoca que si hi ha alguna indisposició, no hi hagi prou agents per a la unitat de carrer o, fins i tot, s'hagi de tancar la comissaria, tal com ha passat aquest cap de setmana.
En el comunicat, el Sindicat també explica que entre l'1 de gener i el 30 de novembre s'han desatès 1.578 serveis de diversa tipologia, com accidents de trànsit, vigilàncies, demandes ciutadanes per actives incívics o altres qüestions com baralles, robatoris o ocupacions. La majoria d'aquests gairebé 1.600 serveis desatesos, diuen, han succeït en la franja horària en què denuncien que falten efectius.

En el comunicat també asseguren que és "del tot fals" que estiguin en contra del model de Policia de Proximitat ni de qualsevol altre que decideixi implementar l'Ajuntament. Un servei que diuen que no està complint la seva funció de "proximitat", ja que els agents de la unitat han de realitzar serveis més prioritaris per a falta de personal d'altres unitats. En aquest sentit, demanen que l'Ajuntament reforci el nombre d'agents de la Policia Local de Mataró per adequar-lo al nombre d'habitants de la ciutat.

D'altra banda, també s'ha difós una carta anònima escrita per un agent del cos adreçada a l'alcalde de Mataró, David Bote, els regidors i regidores de l'Ajuntament i també a la ciutadania. En aquesta carta, l'agent relata alguns dels fets que exposa el comunicat del Sindicat de Policia Local – Cos de Mossos Esquadra de Mataró i aprofundeix en altres qüestions com per exemple que hi ha "protocols sense actualitzar", problemes "amb el material bàsic i d'ús habitual per sortir al carrer a treballar", mala praxi d'alguns superiors o la poca valoració a iniciatives d'alguns agents.

 

Informa: S.Ruiz