El Sidral reobrirà com a casal de joves 13 anys després de tancar-lo

L'Ajuntament ha rebut una subvenció d'1,8 milions d'euros de la Diputació de Barcelona per rehabilitar l'edifici i resoldre les deficiències estructurals que van obligar a clausurar-lo

L'antic Sidral, l'edifici de la plaça Espanya, tornarà a ser un equipament juvenil de ciutat. Ho fa després que les dependències s'haguessin de tancar l'any 2012 quan es van detectar greus problemes estructurals. No ha estat fins ara, quan s'ha rebut una subvenció de la Diputació de Barcelona d'1,8 milions d'euros que s'ha decidit reformar l'espai i reobrir-lo amb els mateixos usos que tenia abans, però adaptats a les necessitats actuals. I és que l'objectiu passa per recuperar-lo com a equipament de referència de les polítiques públiques adreçades a la joventut de Mataró, que actualment representa gairebé el 20% de la població total de la ciutat.

Les obres, que encara no tenen un calendari tancat, han de servir, en primer lloc, per garantir la seguretat estructural. També està previst substituir la coberta del gimnàs, que ara és de fibrociment i es reorganitzaran les diferents sales i despatxos. Uns treballs que l'Ajuntament confia poder enllestir durant el segon trimestre del 2025.

David Bote, alcalde de Mataró: Era un edifici que tenia alguns problemes estructurals, que tampoc tenia l'accessibilitat correcta d'un equipament modern i actual i que també estava pensat per uns altres usos. Aquestes són les línies principals d'actuació. Solucionar tots temes estructurals, assegurar la seva accessibilitat des del punt de vista universal i preparar-lo per ser un espai de referència per a tots els joves de la ciutat.

La recuperació i modernització de l'espai arriba després que la Generalitat, propietària de l'edifici, hagi cedit gratuïtament l'ús de la finca per a un termini de 50 anys. El regidor de Joventut, Daniel Hurtado, espera que el nou Sidral continuï sent un espai de referència per als joves.

Daniel Hurtado, regidor de Joventut: Tornarà renovat i serà primer un espai de referència, i després un lloc on els joves podran orientar-se en ocupació, formació, mobilitat internacional, subvencions i ajudes. Els joves se l'han de fer seu i per aquest motiu volem que sigui un espai també per a la innovació i per a les entitats.

El Casal de Joves de la plaça Espanya va desenvolupar un paper cabdal per al jovent de la ciutat des de la seva creació l'any 1984.