El servei de socorrisme a les platges actiu aquest cap de setmana

A partir de l’1 de juny, amb l'inici de la temporada d'estiu a Mataró, també s'habilitarà una platja de gossos que ocuparà el 50% de la superfície de Ponent

Fotografia: tvmataró

Les platges comencen a tenir aparença d’estiu. A partir d’aquest cap de setmana, coincidint amb l’inici de la temporada mitja, es posarà en marxa el servei de vigilància, salvament i socorrisme amb 9 professionals de Pro-activa distribuïts a les platges de Varador, Callao, Ponent i Sant Simó els dissabtes i diumenges. L’1 de juny s’ampliarà el nombre de socorristes a 15 i començaran a prestar servei també entre setmana en horari de 10 a 19h.

El que fa dies que es pot veure a ple rendiment són algunes guinguetes. A diferència de l’any passat, aquest 2022 s’espera que les que encara no s’han posat en marxa ho facin aviat.  

Núria Moreno (regidora d'Urbanisme, Promoció Econòmica i Comerç): L'any passat el que ens va afectar amb el tema de les guinguetes és que hi havia una nova licitació. A més veníem de l'època de la pandèmia, ells també van demanar una pròrroga a costes que finalment no se'ls hi va concedir. Això va ser el detonant de que s'endarrerís la posada en marxa. Ara  el procés ja està normalitzat i moltes de les guinguetes ja estan instal·lades. Tindrem un total de 7 guinguetes i una foodtruck que ja la tenim instal·lada a la platja de Callao. També està en marxa una licitació per una foodtruck a la platja de Ponent.

Una de les iniciatives que repetirà aquest estiu després de la bona acollida és la platja per a gossos delimitada a Ponent.  

Núria Moreno (regidora d'Urbanisme, Promoció Econòmica i Comerç): Aquesta serà la seva segona edició i tenim novetats. Hi haurà una dutxa per a gossos, hi haurà uns tancaments a la platja, s'ocupa el 50% de la superfície de Ponent, també hi haurà informadors... Aquests informadors el que faran serà controlar si tenen la cartilla sanitària, si tenen el xip, si estan censats... com a mínim haurien de tenir el cens o estar en tràmit de censar-los. 

A partir de l’1 de juliol i fins l’11 de setembre, en horari d’11 a 18h, la platja del Varador comptarà amb una estació de bany adaptat per a persones amb problemes de mobilitat. Es recomana demanar cita prèvia per –ne ús.

A banda de tots aquests serveis, també s’instal·larà una torre de vigilància i un carril de sortida d’embarcacions a la platja del Varador; es col·locaran llocs de socors i cordes per entrar i sortir de l’aigua a Ponent, Varador i Callao; i hi haurà un punt de lloguer d’embarcacions lleugeres al Varador i, també en aquesta platja, s’hi podrà fer exercici en un parc construït ja l’any anterior. Finalment, Aigües de Mataró ha ampliat la xarxa de clavegueram per fer arribar les aigües residuals generades a les guinguetes al clavegueram urbà. A més, per millorar la gestió de residus s’hi ha aplicat el sistema de recollida porta a porta.