El Servei de Farmàcia del CSDM i Creu Roja entreguen medicació a domicili als pacients de l’Hospital

Una de les consignes més repetides al llarg del confinament és la d’evitar desplaçaments, sobretot, si es forma part d’un grup de risc. Però què han de fer aquelles persones que per fer front a les seves malalties necessiten anar a l’Hospital de Mataró a recollir la seva medicació? Per tal de solucionar aquesta situació, el Servei de Farmàcia del Consorci Sanitari del Maresme ha engegat un programa de repartiment de medicaments a domicili amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró i Creu Roja. 

El funcionament d’aquesta iniciativa és ben senzill. L’equip de Farmàcia de l’Hospital es posa en contacte amb els pacients de manera telefònica. A continuació, es revisa que la prescripció i el seguiment clínic sigui l’adequat i es comprova l’adreça on s’han de distribuir els medicaments. A partir de llavors, cada dimarts i dijous, els voluntaris de la Creu Roja recullen el paquet que conté els tractaments necessaris pels següents dos mesos al centre hospitalari i el fan arribar al seu destinatari. De moment hi ha 4 voluntaris a Mataró que atenen més d’una vintena de pacients. 

Pel que fa a la Creu Roja, aquesta entitat també s’encarrega de proveir medicaments de la farmàcia aquelles persones que no poden adquirir-los per elles mateixes ja que formen part d’un col·lectiu vulnerable. 

La tasca que estan duent a terme tant els professionals sanitaris com els voluntaris està sent clau a l’hora de combatre la pandèmia de la COVID-19. És per això que des del Consorci Sanitari del Maresme agraeixen els aplaudiments que es produeixen massivament cada dia a les 8 del vespre. A la vegada però, reivindiquen la necessitat de prioritzar la inversió en un sector tant important per la societat com és el de la sanitat o el de l’educació. De cara a l’aprovació dels propers pressupostos tant catalans com espanyols, fan una crida a repensar les partides destinades a aquests dos àmbits. 

Informa: L.Sanmiquel / M.Rodríguez / P.Bertran