El SEPE anuncia sancions per qui no torni en 30 dies els diners rebuts d’ERTOs erronis

Durant els darrers mesos són moltes les persones que han estat o estan afectats per un expedient de regulació temporal d’ocupació, un ERTO. Al llarg d’aquest temps, hi ha hagut treballadors que han cobrat la prestació sense problemes però, n’hi ha d’altres que, o bé no l’han pogut cobrar o bé han rebut diners de més. El Servei Públic de Treball Estatal (SEPE), atribueix aquests dos darrers errors a problemes informàtics.

És per això que a partir d’ara, el SEPE començarà a posar-se en contacte amb aquelles persones que hagin cobrat diners indegudament perquè els retornin. Els ciutadans que rebin aquesta notificació, tindran fins a 30 dies hàbils per abonar-los. En el cas de no complir amb aquest termini, se’ls hi aplicarà un recàrrec del 20% sobre la quantitat que hagin de retornar.

Tal com informa el SEPE, els afectats per aquesta casuística poden demanar el fraccionament del pagament. Perquè se’ls hi accepti, han de sol·licitar expressament el pagament en mensualitats i, a més, també han de justificar que no poden abonar-lo de cop. Cal tenir en compte però, que aquest ajornament comporta un recàrrec del 3.75% i que es pot demanar un fraccionament de com a màxim, 60 mensualitats.

Finalment, des del Ministeri de Treball s’ha advertit que darrerament s’han detectat correus fraudulents en nom del SEPE. Recorden que sempre s’ha de  verificar la identitat dels remitents abans de clicar damunt de cap dels enllaços que es puguin trobar en els correus electrònics.

Informa: L.Sanmiquel

Tags: