El segon volum de l’Abans de Mataró, tot un èxit

Diversos autors de la ciutat han elaborat el segon volum de l'Abans de Mataró, de l'editorial Efadós. Es tracta d'un nou recull fotogràfic de la ciutat editat en fascicles que aquesta vegada se centra entre els anys 1965 (final del volum anterior) i 1992. Des de fa unes setmanes ja es poden aconseguir als quioscos  i llibreries les primeres entregues i, de moment, està tenint molt bona rebuda. El llibre està estructurat en set blocs temàtics: urbanisme, a càrrec de l'arquitecte Agàpit Borràs, esport, pel periodista Santi Carreres, política i institucions, explicat per Anna Comas, associacions i entitats, per Manuel Cusachs, cultura popular, encarregada a Nicolau Guanyabens, educació, encomanat a Montserrat Gorrera i, per últim, el teixit econòmic i industrial, exposat per Josep Puig-Pla. Alexis Serrano, director de l'Arxiu Comarcal, és també una de les firmes del volum.

La major part de les fotografies publicades procedeixen dels fons de l'arxiu comarcal, municipal, el museu arxiu de Santa Maria i la Fundació Iluro, però també n'hi ha que han proporcionat fotògrafs de la ciutat. La fotògrafa Conxi Duro ha estat la responsable de la recerca i selecció de les prop de 1.000 fotografies que recullen les 856 pàgines del volum. Alexis Serrano explica que bona part de les imatges no s'havien mostrat mai.

Serrano assegura que l'Abans de Mataró està tenint molt d'èxit. Per aquells que s'han perdut les primeres entregues, de cara l'any que ve es podrà adquirir de forma completa.

Informa: J.Peñaranda