El sector de l'educació pública no descarta més aturades si no s'arriba a un acord

La Unió Sindical de Treballadors  d’Ensenyament de Catalunya (USTEC) no descarta fer més aturades si no s’arriba a un acord pel que fa a la recuperació de la segona hora lectiva, la reducció de ràtios a les aules i convertir els terços de jornades en mitges jornades. Ho ha assegurat Marc Casanovas, delegat a Mataró de l’USTEC, un dels convocants de la vaga de l’educació pública. Des de l’USTEC també reclamen un augment del nombre de docents, ja que des del 2010 asseguren que hi ha hagut un descens d’aproximadament 7.000 mestres i professors a les aules catalanes. A més, asseguren que se’ls demanen un nivell d’ensenyament similar al de Finlàndia, tot i que la inversió pública asseguren que és molt inferior. Al país nòrdic, la inversió nòrdic, explica Casanovas, la inversió en educació ronda el 7% del PIB, mentre que a Catalunya és del 2’04%.

Casanovas també ha explicat al programa d’aquesta casa El Mirador que des de l’USTEC també es reclama aturar la possible privatització de la Formació Professional i que es revoqui el Decret de Plantilles aprovat el 2014. Un decret que segons el sindicat dota de més autonomia a les direccions en comptes dels centres a l’hora de contractar docents.

Una vaga convocada pels sindicats CGT, USTEC i ASPEPC que abraça tot el sistema educatiu públic, des de l’escola bressol fins a la universitat. Amb motiu d’aquesta vaga, aquest migdia hi ha hagut una manifestació a la Plaça Universitat de Barcelona.       

 

Informa: S.Ruiz