El sector de la restauració afronta quinze dies més de tancament

Entre les noves mesures decretades per la Generalitat hi ha una ampliació horària del servei a domicili i 50 milions d'euros més d'ajudes

Bars i restaurants hauran de seguir 15 dies fent només serveis per recollir o portar a domicili. En el decret de noves mesures que entra en vigor aquest divendres, la Generalitat prorroga dues setmanes més el tancament del sector de la restauració per fer front a l'augment de casos de la Covid-19. Les noves mesures també amplien una hora més el servei a domicili, que passa de finalitzar a les 22h a fer-ho a les 23h. Una mesura que el president del Gremi d'Hosteleria i Turisme de Mataró i el Maresme, Enric Bartrès, considera important sobretot per aquells qui fan aquest servei. La pròrroga també va acompanyada de noves mesures econòmiques per pal·liar l'aturada. Concretament, el vicepresident amb funcions de president Pere Aragonès va anunciar ahir una nova ajuda pel sector de la restauració de 50 milions d'euros que se sumen als 40 anunciats fa unes setmanes. Segons Bartrès, però, aquestes ajudes són insuficients i no arribaran fins a principis de l'any vinent.

El president del gremi es mostra agraït a la resposta de la ciutadania durant aquesta primera quinzena de tancament del sector de la restauració, però assegura que oferir només serveis per portar no els resol la pèrdua d'ingressos. En canvi, el tancament perimetral municipal dels caps de setmana, segons Bartrès afectarà negativament al sector, ja que hi ha bars i restaurants de Mataró que tenien clientela de fora de la ciutat.

D'altra banda el president del Gremi d'Hosteleria i Turisme considera molt important que l'Ajuntament eximeixi bars i restaurants de la taxa de terrasses i brossa industrial des d'ara i fins a finals d'any.

 

Informar: S.Ruiz