El sector de l’automoció s’enfronta a la pitjor crisi dels últims 20 anys

El sector de l’automoció català reobrirà portes l’11 de maig amb dues intencions clares: la primera, la seguretat de treballadors i usuaris i, la segona, iniciar la recuperació econòmica del sector, que ha patit el cop mes dur dels últims 20 anys, segons dades de  FECAVEM, la Patronal catalana d’automoció. En xifres, el descens ha estat del 97,7% a Catalunya, el que significa que cal treballar per reactivar el sector.  

El total econòmic de les pèrdues s’estima en 10.000 milions d’euros, una xifra que es veuria incrementada si s’inclouen les fabriques de producció, que també han vist aturada la seva activitat. Per tant, per intentar pal·liar el cop, el sector reobrirà amb totes les mesures preventives necessàries, amb desinfecció d’espais i també de vehicles, tant en el seu interior com a l’exterior. Tots els cotxes, tant els nous com els que hagin de passar revisió o inspecció hauran de complir amb les mesures de seguretat. 

Les xifres catalanes  segueixen la tendència de l’estat espanyol, on les matriculacions s’han reduït un 96,5%. Per tant, des de la Fecavem asseguren que cal activar el sector amb l’ajuda de les administracions. Afirmen que el vehicle privat és el mitjà de desplaçament que evita aglomeracions i que ha de ser preferent durant el desconfinament i afegeixen que vivim una necessitat social que se superarà amb unió.

Informa: M.Rodríguez