El salari mínim passarà de 707 euros a 850 el 2020

El salari mínim interprofessional passarà de 707 euros el passat 2017 a 850 el 2020, una pujada que es farà de forma progressiva tal i com han acordat el govern espanyol, patronal i sindicats. Per aquest 2018 la pujada serà d'un 4% i situarà aquest salari mínim en 736 euros. Un augment que des de UGT Maresme valoren positivament, tot i lamentar que aquest salari segueix sent baix, sobretot si el comparem amb altres països de la Unió Europea amb un pes econòmic similar al de l'Estat Espanyol.  Aquests 736 euros de salari mínim que es cobraran són bruts, per 14 pagues i per jornades de 40 hores la setmana.

Un salari mínim que es trobaria en la línia dels fixats a Portugal o Grècia i que representaria la meitat del salari mínim percebut a països com França o Irlanda. Pel que fa a la davallada de l'atur registrada a finals de 2017, Torrents en fa una lectura agredolça. En aquest aspecte, destaca que aquesta reducció de la desocupació no es tradueix de forma proporcional, en un augment en les llistes d'afiliats a la seguretat social. El més preocupant però, afirma, és el tipus d'ocupació que es crea.

En aquesta nova ocupació també es detecta un retrocès salarial i un augment de les contractacions temporals i a temps parcial.