El risc de rebrot s'acosta als 800 punts a Mataró

El risc de rebrot s’enfila a Mataró fins els 780 punts, més de 150 punts per sobre  de la darrera actualització. Les xifres corresponen a la setmana del 8 al 14 d’octubre, quan es van fer 4.018 proves PCR a la ciutat. D’aquestes, un total de 386 van ser positives, el que representa més d’un 10%. Segons aquestes mateixes dades, del portal “Dadescovid”, ahir, 17 d’octubre, hi hauria 39 persones ingressades per COVID a la ciutat, 10 d’elles a la Unitat de Cures Intensives.

D’altra banda, en aquestes mateixes dates, la taxa de reproducció del virus a la ciutat se situa en 1,73. Sempre que aquesta xifra sobrepassa l’1 vol dir que cada persona infectada pot arribar a contagiar-ne més d’una.

Tot plegat dades que encara no inclouen els resultats del cribratge massiu que ha tingut lloc aquest dissabte a la ciutat. Més de 3.000 persones es van sotmetre a un test PCR en una zona habilitada al centre comercial Mataró Parc instal·lada per l’Institut Català de la Salut amb el suport de Creu Roja, l’Ajuntament de Mataró, Open Arms, l’Hospital Trias i Pujol i els professionals dels Centres d'Atenció Primària del Consorci Sanitari del Maresme. Unes dades que previsiblement podrien fer créixer encara més el risc de rebrot i la taxa de reproducció del coronavirus a Mataró.

Informa: C.Sánchez