El risc de rebrot passa de ‘molt alt’ a ‘alt’ després de dos mesos

La xifra se situa en els 165 punts a Mataró i porta caient des de la tercera setmana d'octubre, quan va arribar al sostre dels 2.126 punts

Per primera vegada des de finals de setembre el risc de rebrot baixa dels 200 punts i passa de 'molt alt' a 'alt' a Mataró. Segons les últimes dades oficials facilitades pel Departament de Salut de la Generalitat, aquest indicador es troba ara en els 165 punts. La xifra porta caient des de la tercera setmana d'octubre, quan va arribar al sostre dels 2.126 punts Pel que fa a la velocitat de reproducció del virus aquesta es manté inferior a 1. Ara mateix es troba en el 0,75, indicant que un cas positiu contagia a menys d'una persona. Durant aquesta última setmana s'han confirmat a Mataró 122 nous casos de Covid a través de Proves PCR o testos d'antígens.

Una baixada de les xifres que va acompanyada de la caiguda també dels ingressos hospitalaris. Aquest passat divendres eren 53 les persones ingressades a l'Hospital de Mataró a causa de la Covid, 18 menys que les dades anteriors de tan sols 3 dies abans. D'aquestes, 17 es trobaven a l'UCI, 3 menys que en l'anterior actualització. En el cas de la unitat d'hospitalització de cures intensives, aquesta encara no ha començat a notar la caiguda de casos de forma tan pronunciada. Per la seva banda, i pel que fa a l'Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, són 8 les persones ingressades a causa del virus segons l’última actualització.

Informa: A.Gual