El risc de rebrot i els casos acumulats en 7 dies segueixen a l’alça

La velocitat de propagació, en canvi, s’ha reduït lleugerament. D’altra banda, més de 640 mataronins ja han rebut la primera dosi de la vacuna.

A Mataró, el risc de rebrot i els casos setmanals de coronavirus també segueixen augmentant. El risc de rebrot ha superat s’ha enfilat avui fins els 818 punts, 46 més que ahir. D’aquesta manera, el creixement potencial de la Covid-19 a Mataró és ja vuit vegades superior al llindar que el Departament de Salut marca com a “alt”. En el global de Catalunya, aquest indicador se situa en els 615 punts.

Pel que fa als casos acumulats, durant els últims 7 dies s’han detectat a la capital del Maresme 356 positius. Una diferència d’una quinzena de casos nous respecte ahir i més de 150 en comparació amb la setmana passada. L’últim cop que a Mataró es van superar els 350 casos va ser el 12 de novembre, en aquell moment amb la segona onada en fase de descens.

La velocitat de propagació, en canvi, ha baixat respecte aquests últims dies i se situa en el 1,89. Els últims dos dies aquest indicador es trobava estabilitzat en el 1,93. La mitjana catalana de la velocitat de contagi és de 1,43.

Ahir 300 mataronins van rebre la primera dosi de la vacuna de Pfzier-BioNTech. En total, des del 27 de desembre ja són 644 els mataronins vacunats.

 

Informa: S.Ruiz