El risc de rebrot de la Covid puja fins els 246 punts a Mataró

La RT, taxa de reproducció del virus, se situa en l'1,74

El risc de rebrot de la Covid puja fins els 246 punts a Mataró

El risc de rebrot de la Covid torna a ser molt alt a Mataró. Les darreres dades del portal “dades COVID” assenyalen que aquest indicador s’aproxima als 250 punts, en concret 246. Això són 60 punts per sobre respecte la darrera actualització. Amb xifres corresponents al període del 6 al 12 de desembre, s’han detectat a la ciutat 100 nous casos amb les més de 2.000 proves PCR que s’han realitzat i els més de 1.000 testos d’antigen.

Pel que fa a la coneguda com a RT, o taxa de reproducció del virus, ha fet una pujada brusca en aquestes darreres dades i supera de bon tros l’1, situant-se en l’1’74. D’aquesta manera es més que duplica la xifra de fa dos dies.

Un canvi en la tendència de les dades que arriba a només 9 dies de Nadal. Precisament, el vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, ha alertat durant la seva compareixença al Parlament que a hores d’ara la incidència de la Covid és  "preocupant" i que per tant es podria haver de fer marxa enrere en la relaxació de les mesures que s’havia previst.

De fet, altres països europeus ja han endurit les restriccions tot i la proximitat de les festes de Nadal. I en aquesta línia s’ha pronunciat també el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha assegurat que, si cal, proposarà a les comunitats autònomes endurir el pla sanitari de Nadal.

Informa: C.Sánchez