El risc de rebrot baixa dels 450 punts a Mataró

La velocitat de reproducció torna a baixar i se situa al 0,74, el punt més baix des de finals de setembre

Les dades epidemiològiques de la Covid-19 segueixen millorant a Mataró. El risc de rebrot a la capital del Maresme se situa, segons l'última actualització del Departament de Salut, en els 441 punts. Des principis d'octubre, la ciutat no estava per sota dels 500 punts de l'índex de creixement potencial. Comparat amb fa una setmana, aquest indicador ha baixat 281 punts.

La velocitat de contagi de la malaltia també segueix baixant. Després d'un petit increment el cap de setmana, la taxa de reproducció es troba en el 0,74. En comparació amb fa una setmana, el descens és de només tres centèsimes. Tot i això, aquest indicador es troba a hores d'ara en el seu punt més baix des de l'última setmana de setembre, just en l'inici de la segona onada de la Covid-19 a Mataró.

Aquests indicadors baixen, ja que el nombre de casos detectats també segueix baixant. L'última setmana s'han detectat 300 positius de Covid-19 amb proves PCR i testos d'antígens, mentre que la setmana anterior se'n van detectar 478. D'aquesta manera, en una setmana el nombre de casos detectats s'ha reduït en un 37,24%.

Durant l'última setmana s'han fet 4.824 proves, entre PCRs i testos d'antígens, amb una taxa de positivitat del 7,24%. En comparació amb la setmana anterior, s'han fet 836 proves menys i la taxa de positivitat ha baixat més de 2 punts percentuals.

 

Informa: S.Ruiz