El projecte que premia la recollida selectiva en escoles es podria exportar

L'Associació de Famílies de l'Escola Àngela Bransuela ha rebut més de 3.900 euros per haver aconseguit millorar les dades de recollida de residus per fraccions

El projecte “Mataró cívica i activa” que ha premiat escoles de diferents barris per l’increment de la recollida selectiva es podria exportar a altres àmbits en el marc del nou contracte de recollida de residus. En aquest cas els centres escolars han potenciat la recollida de residus per fraccions i s’ha compensat econòmicament les Associacions de Famílies per poder fer alguna activitat amb tot l’alumnat. El regidor de Transició Energètica i Sostenibilitat, Xesco Gomar, ho ha anunciat durant el lliurament del xec a l’Escola Àngela Bransuela, que ha recaptat 3.983 euros. Gomar també ha recordat que, precisament, el barri de Rocafonda es convertirà en un eix clau en l’àmbit mediambiental acollint el nou Parc Circular Mataró-Maresme que ha de començar a construir-se a principis d'any.

Gràcies a aquest projecte, que ha implicat les escoles Àngela Bransuela, Rocafonda, Germanes Bartomeu, Camí del Mig i Torre Llauder, s’ha aconseguit fer créixer en un 11 per cent la recollida selectiva a Rocafonda i en un 10 per cent al Pla d’en Boet. Una iniciativa que a banda de l’alumnat i les famílies també ha implicat a les associacions de veïns, establiments comercials, restauració, equipaments comercials o els mercats de marxants.

Tot i que el plantejament inicial era que una part dels diners es destinés a fer sortides culturals, la situació sanitària ha fet que la convocatòria es flexibilitzi i que l’AMPA juntament amb l’escola puguin escollir a què destinar els fons. El projecte lliurarà un total de 19.000 euros entre les cinc escoles que han participat de la iniciativa en el seu primer any.

Informa: C.Sánchez