El projecte Lloguem! podria assignar els primers pisos a l'estiu

Una dotzena de propietaris ja han mostrat el seu interès pel projecte Lloguem! i s'espera que segons el calendari establert, aquest estiu puguin haver-hi les primeres assignacions de pisos. Aquest dilluns es va crear el grup motor de la cooperativa, que un cop constituïda haurà d'aglutinar a totes aquelles persones que vulguin accedir a un dels pisos del programa. Per ara, i en paral·lel a aquest procés, l'àrea d'habitatge de l'Ajuntament treballa en la captació de tots aquests pisos. Un cop un propietari mostra el seu interès el tècnic del projecte visita el pis, en fa una valoració i proposa al propietari millores a fer i un preu de lloguer assequible, que té com a sostre l'índex de referència de preus de lloguer de l'Agència Catalana de l'Habitatge. La idea és que a la llarga, aquest projecte que encapçala avui dia l'ajuntament, pugui caminar sol de la mà de la cooperativa que s'està a punt de crear. Escoltem a Dani Molina, responsable tècnic del projecte.

La intenció és que a la llarga, aquest projecte cooperatiu que pretén fer créixer el parc d'habitatge de lloguer assequible a la ciutat, pugui comptar amb uns 200 pisos aproximadament. El projecte Lloguem! persegueix mobilitzar el parc d'habitatge privat de la ciutat, sobretot adreçant-se als petits tenidors, i ofereix una sèrie de subvencions i bonificacions als propietaris com a incentiu perquè se sumin a la iniciativa.

La durada mínima del lloguer serà de set anys, tal com estableix la Llei d'Arrendament Urbà en tractar-se d'un contracte signat amb una persona jurídica. A la llarga, la intenció del projecte és poder incidir en el preu del lloguer a la ciutat.

Informa: A.Gual